Krema za vene

koja zamjenjuje pijavice   


VeinCare sadrži hirudin, supstancu antikoagulacijskog učinka koju izlučuju medicinske pijavice i afričku biljku Siegesbeckiu Orientalis. Ti sastojci pomažu u smanjenju bolova, učestalosti grčeva, osjećaja težine i napetosti u nogama, te pojave plavila uslijed pucanja kapilara.Pijavice se u liječenju poremećaja cirkulacije koriste više od tisuću godina, a u 19. stoljeću pijavice su bile najučinkovitiji lijek za proširene vene i bolove u zglobovima. Iako su mnogi od nas još donedavno na ovakav način liječenja odmahivali rukom, znanost je progovorila suprotno. Naime, FDA (krovna institucija za regulativu hrane i lijekova) nedavno je odobrila upotrebu pijavica u suvremenoj medicinskoj praksi. I zaista, medicinske pijavice (Hirudo medicinalis) u svojoj slini sadržavaju desetke djelatnih tvari, među kojima je najvažniji enzim hirudin kojim sprječavaju grušanje krvi prilikom sisanja. Antikoagulacijsko svojstvo hirudina toliko je jedinstveno da se danas on smatra najjačom prirodnom zaprekom stvaranja ugrušaka.


Hirudin se stoga preporučuje za otklanjanje bilo kakvih nepravilnosti mikrocirkulacije, u tretiranju varikoznih vena, edema, kožnih hematoma (pojava plavila). Utjecaj na mikrocirkulaciju je u toj mjeri nezamjenjiv da se primjenjuje u poticanju zarastanja ozljeda kože, u obnavljanju oštećenih površinskih tkiva te poticanje cirkulacije u obamrlim dijelovima tijela, kada ostali lijekovi zakažu.


No, tu se priča o pijavicama ne završava. Danas su tretmani pijavicama pravi hit u cilju pomlađivanja kože, što je nedavno javno priznala i poznata holivudska glumica Demi Moore.


VeinCare sadrži i afričku biljku pod nazivom Siegesbeckia Orientalis koja je poznata i pod nazivom guerit-vite što znači brzo liječi. Ovaj drugi važan sastojak kreme sadrži djelatnu tvar (terpen – darutozid) koja potiče obnavljanje i izgradnju kolagenskih vlakana, te pojačava povezanost slojeva kože. Zbog tih se svojstava ova biljka koristi za liječenje proširenih vena kojima vraća punoću i tonus te prilično uspješno smanjuje obim i veličinu strija. Također, smanjuje se crvenilo kože kao reakcija na UV zrake, kao i mogućnost nastanka alergijske reakcije, te se krema može koristiti tijekom ljeta, prije odlaska u solarij te prije izlaganja suncu. Kremu namazati lagano, bez utrljavanja, na čistu i suhu kožu željenih područja pokretima u smjeru srca. Koristiti kremu 2-3 puta dnevno.