IMMUN-V

KVERCETIN I KUDZU ZA SIGURNU JESEN I ZIMU
KINESKA BILJNA MEDICINA PRIMJENJIVALA SE U ZAŠTITI OD POŠASTI OD DAVNINA, A JEDINSTVENI TERAPEUTSKI UČINAK NA RAZNE ZARAZNE BOLESTI DOKAZALA JE I PRILIKOM EPIDEMIJE COVID-A, KADA JE POSEBAN INTERES ZNANSTVENIKA POBUDILA BILJKA KUDZU (PUERARIA LOBATA), OKOSNICA NAŠEG PROIZVODA IMMUN-V!

immun-vKorijen biljke kudzu stoljećima se koristio kao biljni lijek kod prehlade, glavobolje, proljeva, u prevenciji alkoholizma. Kemijska analiza otkrila je više zanimljivih aktivnih tvari među kojima se posebno ističe snažan bioaktivni spoj puerarin, koji se smatra nositeljem ljekovitih svojstava biljke kudzu te ga istraživanja povezuju s brojnim dobrobitima za ljudski organizam.
KUDZU I VIRUSI
Povjerenje u kudzu nije bez temelja, brojni su se znanstveni radovi bavili učinkom ovog spoja na prevenciju virusnih bolesti, a najnovija istraživanja potvrđuju djelovanje puerarina na virus SARSCoV-2. Jedna od studija pokazala je da puerarin ima visok afinitet vezanja na glavne proteaze virusa SARSCoV-2 (-8.070 Kcal/mol). Za usporedbu, lijek lopinavir kao inhibitor proteaze, ima vrijednost energije vezanja -8.081 Kcal/mol.
NOVA ISTRAŽIVANJA
Brojna istraživanja također pokazuju povezanost ekstrakta korijena kudzu s poboljšanjem metabolizma glukoze, regeneracije stanica živčanog sustava (neurona), smanjenjem upale, smanjenjem oksidacijskog stresa, smanjenjem migrena i glavobolje.
Rana istraživanja pokazuju da bi uzimanje kudzu praha moglo smanjiti krvni tlak kod osoba s blago povišenim tlakom. Također, neka od ranih istraživanja pokazuju da uzimanje kudzua može smanjiti nalete vrućine kod žena tijekom menopauze te može djelovati jednako dobro kao i hormonska nadomjesna terapija.
KVERCETIN
Drugi važan sastojak Immun-V je flavonoid kvercetin, jedan od najjačih antioksidansa u prirodi, koji ima jedinstvena biološka svojstva – antikancerogena, protuupalna, antivirusna, antioksidacijska! Osim što može zakočiti sljepljivanje trombocita, smatra se da usporava starenje na jedinstven način – potičući biogenezu mitohondrija (stvaranje novih zdravih mitohondrija kao staničnih energana). Kvercetin je antioksidans, sprječava oštećenja stanica, tkiva i organa koja su posljedica akutne ili kronične upale, pa je za zdravlje našeg organizma najvažnije svojstvo kvercetina njegovo protuupalno djelovanje.

ULOGA KVERCETINA UREGULACIJI IMUNITETA
Istraživanja su pokazala da kvercetin može spriječiti aktivaciju upalnog odgovora (inflamasom NLRP3) kod infekcije bakterijom E.coli O157:H7, što je jedan od najvažnijih nalaza
istraživanja, jer se ovo svojstvo može primijeniti i na smanjenje upalnog odgovora na viruse. Kvercetin je u istraživanjima spriječio infekciju stanica virusom gripe, Zika virusom i virusom
ebole na način da je inhibirao ulazak virusa u stanicu ili smanjio replikaciju virusa unutar stanice. Također, pokazalose da veća doza kvercetina smanjuje ozbiljnost infekcije gornjih dišnih putova i smanjuje dane bolesti kod starijih odraslih osoba. Ova svojstva čine osnovu brojnih dobrobiti za cjelokupno zdravlje i otpornost na bolesti ukoliko ga konzumiramo u zadovoljavajućim količinama kroz dulje razdoblje.

KUDZU, KVERCETIN I CINK – JEDINSTVENI IMUNOLOŠKI TROJAC
Provedene analize otkrivaju nešto posebno ohrabrujuće – puerarin i kvercetin uzeti zajedno mogli bi značajno remetiti vezanje virusnog S-proteina na ACE2 stanične receptore. Kombinacija kvercetina i puerarina postiže takvu zadivljujuću sinergiju da ju istraživači nazivaju jednim imenom – puercetin. Dodatno, kvercetin pojačava djelovanje cinka, tako važnog za zaštitu od infekcija! Da bi cink u tijelu djelovao učinkovito, tj. kako bi potaknuo funkciju imunološkog sustava te kako bi zaustavio reprodukciju virusa, mora ući u stanice! Za to služi transportna molekula – ionofor. A kvercetin je prirodni cinkov ionofor! Dakle, osim što sam kvercetin ima antivirusna svojstva, ujedno će gurnuti cink u stanice gdje cink može zaustaviti
reprodukciju virusa.

SASTOJCI
u preporučenoj dnevnoj dozi
(=1 kapsula): PU* (%)
kvercetin 200 mg *
prah korijena kudzu
(Pueraria lobata) 50 mg *
beta glukan 30 mg *
cink 10 mg 100
bioperin, ekstrakt ploda
crnog papra (Piper nigrum) 5 mg *
vitamin D3 10 μg 200
Lactobacillus rhamnosus 100 milijuna
(108) CFU *

Ne koristiti za vrijeme trudnoće. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sustava, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.